Prajd u Podgorici 13. decembra

Izvor: Mondo, 25.Nov.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prajd u Podgorici 13. decembra

Treća Povorka ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro prajd" biće održana 13. decembra u Podgorici, saopšteno je danas iz organizacije Kvir Montenegro.

Foto: mondo.me

  Organizacioni odbor Montenegro Prajda donio je odluku i o promeni maršute Povorke, u odnosu na onu od prethodne dve godine.

Za Organizacioni odbor je, kako se navodi, bitno da maršuta bude u centru Podgorice, a biće određena uz konsultaciju sa predstavnicima Uprave policije Crne Gore.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />"Verujemo da su se stekli uslovi za mirno održavanje Montenegro Prajda, da ćemo 13. decembra zajedno sa građanima, našim prijateljima, članovima porodica i podržavaocima naših osnovnih ljudskih prava biti u prilici da mirno prošetamo ulicama Podgorice za svaki crnogorski grad u kojem to još ne možemo da uradimo i za svaku LGBTIQ osobu iz Crne Gore koja je primorana da živi svoj život skriveno i u strahu", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je mirno okupljanje LGBTIQ osoba bilo planirano za oktobar, ali je zbog kompleksne političke situacije u društvu, Povorka "Montenegro Prajd“ odložena za decembar.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.