Požari na severu Crne Gore pod kontrolom

Izvor: Studio B, 16.Jul.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari na severu Crne Gore pod kontrolom

Više velikih požara na severu Crne Gore jutros je stavljeno pod kontrolom, ali je i dalje u prekidu regionalni put Mojkovac-Đurđevića Tara, zbog opasnosti od odrona.

Na područjima koja su bila zahvaćena vatrenom stihijom vetar se smirio, tako da je situacija, za sada, stabilna.

Na severu Crne Gore požari su se juče popodne ponovo razbuktali, a najozbiljnija situacija bila je pljevaljskom selu Premćani gde je izgorelo pet kuća, dok se vatrena stihija opet aktivirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u okolini Mojkovca.

U požaru koji je zahvatio selo Premćani, kod Pljevalja, izgorelo je pet kuća, a povređenih nije bilo, saopštila je crnogorska policija.

Vatrena stihija je, kako je saopšteno, zahvatila borovu šumu, a požar se, usled jakog vetra, širio velikom brzinom.

Gašenje vatre otežavao je i veoma nepristupačan teren. Kritična situacija bila je i u pljevaljskom selu Obarde, gde je vatra došla na oko sto metara od kuća, a požar velikih razmera buktio je i na području kanjona Drage u Bobovu.

Ponovo se bio razbuktao i požar na području Mojkovca, sa kojim se vatrogasci bore već devet dana. Gašenje tog požara je znatno otežano, jer je u pitanju izuzetno nepristupačan teren.

Crnogorski vatrogasci su naveli da je veoma nezahvalno davati prognozu kada će vatrene stihije u potpunosti biti zaustavljene, pošto zbog vetra ponovo može doći do razbuktavanja požara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.