Požari na Lovćenu ugrožavaju  Njegošev mauzolej

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari na Lovćenu ugrožavaju Njegošev mauzolej

Požari su i dalje aktivni u podnožju Lovćena, a vatra preti da ugrozi i Njegošev mauzolej, turističke objekte, avanturistički park i kuće meštana u Nacionalnom parku na Lovćenu, zbog čega je opštinski štab za krizne situacije Cetinja apelovao na volontere da pomognu u gašenju požara.
Vatra već danima bukti u Nacionalnom parku Lovćen i u podnožju istoimene planine, a vatrogsci sa terena kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je trenutna situacija mirna.

Vršilac dužnosti načelnika lokalne službe zaštite i spasavanja Aleksandar Zuber je lokalnim medijima rekao da vetar, čije se jačanje očekuje tokom dana, otežava situaciju.
"Sa jačanjem vetra i povećanjem temperature, očekujemo razbuktavanje vatre", kazao je Zuber.
U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz nekoliko crnogorskih gradova, pripadnici Vojske Crne Gore, a pomažu i protivpožarni avioni crnogorskog MUP-a.
Opštinski štab je sinoć apelovao na građane i organizacije da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lovćen: Vatrogascima pomogla kiša, ugašen požar

Izvor: B92, 17.Avg.2017

Požar na Lovćenu, koji je buktio danima i napravio veliku štetu u istoimenom nacionalnom parku, ugašen je, saopšteno je iz lokalne službe zaštite i spašavanja...Vatrogascima, pripadnicima vojske i dobrovoljcima na terenu u lokalizovanju požara je pomogla kiša koja je pala u poslepodnevnm satima..."Požar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.