Izvor: B92, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar ugrožava Skiatos

Atina -- Šumski požar na grčkom ostrvu Skiatosu ugrozio je danas hotele i privatne kuće, objavile su lokalne vlasti.

Na gašenju vatre, koja je jutros izbila blizu gradića Agia Paraskevi, na jugoistočnoj strani ostrva, angažovano je više vatrogasnih ekipa, vozila, kanadera i helikoptera. U gradu traje evakuacija ljudi iz kuća i hotela, preneo je Asošijeted pres. Prethodno su tri vatrogasca izgubila život u šumskom požaru u Retimnonu, na grčkom ostrvu Kritu. U sudaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozova blizu Atine nije bilo žrtava.

Četvrti vatrogasac je zadobio teške opekotine i nalazi se u bolnici u Heraklionu, prestonici Krita. Žrtve, starosti između 25 i 30 godina, izgorele su kada ih je okružila vatra u jednoj jaruzi.

Oko 40 vatrogasaca, 13 vatrogasnih cisterni i jedan helikopter učestovali su u gašenju požara koji je krajem popodneva zahvatio rastinje u tom području.

50 putnika povređeno u sudaru dva voza

Najmanje 50 putnika je lakše povređeno u sudaru putničkog i teretnog voza u severnom predgrađu Atine, saopštila je grčka služba spasavanja.

Putnički voz saobraćao je od Atine do luke Pirej, a do sudara je došlo nedaleko od stanice koja povezuje grad sa međunarodnim atinskim aerodromom.

Istraga o uzroku incidenta je u toku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.