Požar na Svetoj gori: Hilandar za sada nije ugrožen (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Avg.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Svetoj gori: Hilandar za sada nije ugrožen (VIDEO)

Veliki požar ugrožava manastire i turistička mesta na Svetoj gori. Vatra je i u blizini manastrira Hilandar, ali je vetar usmerava u pravcu Uranupolisa, administratrivnog centra na prilazu Svetoj Gori, potvrdila je za S media konzul Srbije u Solunu Saša Kolundžija.

-Intezitet požara je smanjen, požar se gasi jer pravac vetra ide na ruku vatrogascima i za sada nema potrebe za evakuacijom.

Kolundžija nam je potvrdila da ima srpskih turista u Uranopolisu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali da nisu ugroženi.

-Ne znamo tačan broj naših građana, ali je dobro što postoji plan za evakuaciju ako dođe do potrebe za tim. Autobusi su spremni, ako se vatra proširi.

Sa druge strane, grčki mediji javljaju da su evakusiani hoteli u Uranopolisu kao i da je manastir Hilandar ugrožen.

Požar gase jake vatrogasne snage koje i danas očekuju pomoć iz vazduha.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je sinoć saopštilo u Beogradu da je svojim grčkim kolegama ponudilo pomoć za gašenje požara na Svetoj gori. Opširnije OVDE.

U Grčkoj gori nekoliko požara, od kojih je najjači na jugu, na Peloponezu gde je izgorelo 1.500 hektara šume i imanja i veliki broj grla stoke.

(S media)

Foto: sveta-gora.rkc.si

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar preti i Hilandaru?

Izvor: OkRadio.rs, 09.Avg.2012

Požar koji je izbio juče oko 15 časova i zahvatio borovu šumu i nisko rastinje na Svetoj Gori, može da ugrozi manastir Hilandar, prenosi grčki potral "I pres". Požar koji je izbio juče oko 15 časova i zahvatio borovu šumu i nisko rastinje na Svetoj Gori, može da ugrozi manastir Hilandar, prenosi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.