Požar kod fabrike municije Igman

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod fabrike municije Igman

Sarajevo -- Na području Konjica u Federaciji BiH gori požar preko puta fabrike municije Igman i za sada nema naznaka da će vatra ugroziti tu fabriku.

"Požar je izbio juče i sada se proteže od kamenoloma do platoa prema Borcima. Požar je preko puta Tvornice namenske industrije Igman, na drugoj strani Neretve i objektivna opasnost je isključena kada je u pitanju širenje prema ovoj fabrici, jer se požar širi prema platou Borci", rekao je komandir štaba Civilne zaštite Konjic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fadil Tatar.

On je dodao da je od Oružanih snaga BiH zatraženo da pošalju helikoptere, kako bi se požar lokalizovao.

Tatar je kazao da je pod kontrolom požar na području Spiljana, pošto su jutros dejstvovali helikopteri Oružanih snaga BiH i presekli putanju požara prema planini Zvekuši.

Više požara danas gori i na području Mostara, a najkritičnije je iznad mesta Kuti Livač, gde požar bukti već četvrti dan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.