Ponovo se razbuktao požar kod Trogira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 07:49

Ponovo se razbuktao požar kod Trogira

Požar koji je u ponedeljak ujutro buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira ponovo se aktivirao, a na terenu su vatrogasci i snage hrvatske vojske.

Požar je jutros ugašen, ali se ponovo razbuktao u 13:30 sati, pa su u pomoć ponovno stigli kanaderi.

Do sada je izgorelo je nešto manje od 800 hektara niskog raslinja, makije, borove šume i maslinika, prenosi Index.hr.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković rekao je ranije danas tokom obilaska požarišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s ministrom odbrane Mariom Banožićem da su tokom noći požar gasila 194 vatrogasca koji su na južnoj strani odbili vatru i odbranili kuće i benzinsku pumpu.

Dodao je da je požar stavljen pod nadzor vatrogasaca nakon što su im se jutros u gašenju pridružila dva kanadera.

Splitska policija saopštila je da je uzrok požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim usled gradevinskih radova.

Iz policije je navedeno da će o tome obavestiti nadležno državno tužilaštvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VATROGASCI CELU NOĆ GASILI POŽAR KOD TROGIRA: Zatvorena Jadranska magistrala, vatrena stihija van kontrole! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021

Požar gasilo 170 vatrogasaca i sedam aviona..Vatrogasci su celu noć gasili požar u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira, a do ponoći je izgorelo oko 550 hektara pretežno niskog rastinja i nešto borove šume, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu...Veći deo požara još nije stavljen pod kontrolu...Flying...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

POŽAR KOD TROGIRA VAN KONTROLE Tokom noći se proširio, delimično zatvorena Jadranska magistrala VIDEO

Izvor: Kurir, 03.Avg.2021

Vatrogasne službe celu noć su gasile požar koji je u ponedeljak buknuo u Segetu Gornjem, a do ponoći je izgorelo oko 550 hektara pretežito niskog rastinja i nešto borove šume, saopšteno je iz Županijskog vatrogasnog operativnog sedišta u Splitu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.