Požar kod Šibenika se ponovo rasplamsava, evakuisani meštani Mihaljevića

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Šibenika se ponovo rasplamsava, evakuisani meštani Mihaljevića

Požar na području Šibenika ponovo se večeras rasplamsao, a najkritičnije je u mestu Mihaljevići gde je vatra stigla do kuća, pa su stanovnici evakuisani.

Situacija na terenu je kritična, a vatra je stigla 50-tak metara od kuća. U gašenju požara jedan vatrogasac je lakše povređen, nagutao se dima, javila je TV N1.

Gašenje požara otežava jak vetar koji rasplamsava vatru i ona se širi u više smerova. Požar se širi i prema vetrenjačama na brdima Debeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Krtolin. Vatra je zahvatila kilometre guste borove šume.

Na terenu je više od 150 vatrogasaca i pripadnika vojske. Očekuje se dolazak dodatnih vatrogasnih i vojnih snaga koje čeka besana noć kako bi pokušali da odbrane kuće, prenose lokalni mediji.

U gašenju požara koji je izbio u subotu oko 13.30 na području južne Dubrave kod Šibenika učestvovalo je i šest protivpožarnih aviona, ali su se oni povukli kada je pala noć.

Vatrogasci su ranije danas uspeli da spreče širenje požara na kuće u selu Rupići iz kojeg su stanovnici prethodno evakuisani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.