Požar kod Omiša stavljen pod kontrolu

Izvor: RTS, 11.Avg.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Omiša stavljen pod kontrolu

Požar koji je izbio popodne kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, stavljen je pod kontrolu. Izgorelo oko 70 hektara guste borove šume i rastinja. Kuće i ljudi nisu ugroženi.
Požar je gasilo 180 vatrogasaca iz Splita sa 44 vozila, četiri kanadera i dva "er traktora" protivpožarnih snaga Ministarstva odbrane, prenosi Hina.

Požar je buknuo malo pre 14 sati, u predelu Ivašnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde je vatra zahvatila gustu borovu šumu i rastinje. 
Glavni komandir splitsko-dalmatinske županije izjavio je da gašenje otežava jak vetar.
"Vatra je zahvatila i dve cisterne s vodom, ali srećom do sada nemamo povređene vatrogasce", rekao je on.
U Javnoj vatrogasnoj stanici Splita rekli su da se vatra približila kućama iznad Jadranske magistrale.
Saobraćaj na Jadranskoj magistrali je bio zatvoren, a vozači su bili pozvani da izbegavaju put Omiš-Dubci i da voze zaobilazno preko Gata i Šestanovca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKI POŽAR u Hrvatskoj: Vatra se približava kućama, MEŠTANI I TURISTI U PANICI (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2018

Zbog požara je zatvorena Jadranska magistrala na deonici Omiš - Dubci..Kod Lokve Rogoznice, nedaleko od Omiša, danas oko 14 sati izbio je požar na čijem gašenju su angažovane sve raspoložive snage...Pročitajte i: ..Požar bukti Jadranske magistrale, a na lice mesta su poslati svi vatrogasci...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

POŽAR U HRVATSKOJ Izgorele dve vatrogasne cisterne, zbog vatre zatvorena Jadranska magistrala

Izvor: Blic, 11.Avg.2018

Kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, izbio je požar, zbog kojeg je zatvorena Jadranska magistrala na deonici Omiš-Dubci. Požar je izbio oko 14 časova, a obilazno se vozi auto-putem A1 preko čvorišta Šestanovac i Blato na Cetini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.