Izvor: B92, 24.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poverenje u Ahtisarijevu mudrost"

Ljubljana -- Dimitrij Rupel na poslovnoj konferenciji izjavio da bi odlaganje rešavanja statusa Kosova štetilo i Kosovu i Srbiji.

Na poslovnoj konferenciji "Kosovo - novi izazov za slovenačke privrednike", u okolini Ljubljane, ministar spoljnih poslova Slovenije je rekao i da bi politička jasnoća pitanja Kosova doprinela većem poverenju stranih poslovnih ljudi i većoj javnsoti postupaka za dobijanje poslova, a Kosovu otvorila preko potrebne međunarodne finansijske linije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rupel je dodao da Slovenija predlog o statusu Kosova očekuje s poverenjem u mudrost Martija Ahtisarija i da želi da rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja bi dobila široku međunarodnu podršku, utre put novom statusu Kosova.

Rupel je podsetio da je Slovenija glavni investitor na Kosovu, gde se neke jače države predomišljaju. Rupel je dodao da su prvi privredni kontakti Slovenije i Kosova počeli još 1999, a da je u poslednjih 10 meseci prošle godine robna razmena Slovenije i Kosova bila oko 60 miliona evra, a da su slovenačke investicije na Kosovu dostigle 40 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.