Potvrđeno: Dodikov SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH će imati četiri poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 16:02

Potvrđeno: Dodikov SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH će imati četiri poslanika

Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrana su četiri delegata iz SNSD-a u Dom naroda PS BiH, dok je jedan delegat pripao SDS-u - potvrdio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

"Čestitam izabranim delegatima", rekao je Dodik.

Poručio je da će se izabrani delegati ponašati u interesu Republike Srpske, prenela je RTRS.

Ranije danas je nezvanično objavljeno da su izabrani delegati Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Nikola Špirić.

To je odlučeno na današnjoj posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske.

U Sarajevu je danas konstituisan Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, za predsedavajućeg je izabran Denis Zvizdić (Narod i Pravda), a za njegove zamenike Marinko Čavara (HDZ) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Zastupnički dom PS BiH ima 42 poslanika, najviše ih je iz SDA devet, iz SNSD šest, SDP pet, HDZ četiri, Demokratske fronte i Narod i pravda po tri, a SDS, PDP, Naša stranka i koalicija NES-Za nove generacije imaju po dva.

Po jednog poslanika u naredne četiri godine imaće BH Inicijativa - Kasumović Fuad, Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića, Demos i Ujedinjena Srpska, preneli su sarajevski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.