Potvrđena optužnica protiv premijera i službenika Federacije BiH zbog respiratora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 15:32

Potvrđena optužnica protiv premijera i službenika Federacije BiH zbog respiratora

Sud BiH potvrdio je danas optužnicu protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ostalih u predmetu "Respiratori" koji se terete za udruživanje radi zloupotrebe položaja, primanje nagrade za trgovinu uticajem, pranje novca i faksifikovanje isprava.

Kako je saopštio sud, osim Novalića optuženi su i suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, pravno lice "F.H. Srebrena malina" Srebrenica i direktor ove firme Fikret Hodžić, te ministarka finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << FBiH Jelka Milićević, prenosi RTRS.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih dela i to od zloupotrebe položaja falsifikovanja trgovačkih knjiga i službenih isprava, a ministarka finansija FBiH Jelka Miličević optužena je za krivično delo nesavestan rad u službi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.