Potvrdjena optužnica protiv Esa Macića

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrdjena optužnica protiv Esa Macića

Sud BiH saopštio je danas da je potvrdio optužnicu protiv Esa Macića, koja ga tereti za krivična dela ratnog zločina protiv srpskog civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika počinjenog 1992. i 1993. u logoru "Čelebići" i u sportskoj dvorani "Musala" u Konjicu.

U optužnici se navodi da je Macić, kao pripadnik Armije BiH, polovinom juna 1992. godine, zajedno sa neidentifikovanim čuvarima logora "Čelebići", surovo pretukao starijeg srpskog civila koji je usled nanesenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << udaraca podlegao.

Macić je, prema navodima optužnice, u prvoj polovini juna 1992. godine, u istom logoru, ubio srpskog civila.

U martu ili aprilu 1993. godine, Macić je optužen da je u sportskoj dvorani "Musala" u Konjicu nečovečno postupao prema zatvorenim civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti, nanoseći im teške telesne povrede, te fizičku i psihičku bol.

Dokumentacija o zločinima nad Srbima

Istraga o ratnim zločinima nad Srbima u Jajcu

Suadu Kapiću 17 godina zatvora

Stvoreni uslovi za istragu zločina nad Srbima

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.