Potrebna jača saradnja regiona

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna jača saradnja regiona



Izvestilac Ujedinjenih nacija za adekvatno stambeno zbrinjavanje Rakel Rolnik izjavila je danas u Zagrebu da problemi hrvatskih izbeglica nisu samo odgovornost Hrvatske, nego i drugih zemalja u regionu, a posebno Srbije.


Rolnik je rekla da međunarodne agencije moraju biti partneri u naporima za rešavanje stambenog pitanja izbeglica, uključujući finansijske institucije.

"Oni moraju da razrade koherentan pristup rešavanju ovog problema kako bi omogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vladi Hrvatske da uloži značajna sredstva za konačno rešavanje otvorenih pitanja, zajedno sa Vladom Srbije i drugima", dodala je Rolnik.

Ona je precizirala da postoji više od 70.000 hrvatskih građana koji su i dalje u statusu izbeglica posle skoro 20 godina i borave u susednim zemljama, a više od 60.000 njih je u Srbiji.

Zato, prema mišljenju Rolnik, samo zajednički dogovor, uz učešće Srbije i Hrvatske, može dovesti do konačnog rešenja.

"To mogu biti održiva stambena rešenja u Hrvatskoj ili održiva stambena rešenja u Srbiji, u Bosni ili Crnoj Gori ili u drugim zemljama u kojima ti ljudi sada žive", istakla je Rolnik.

Ona je proteklih devet dana boravila u Hrvatskoj na poziv Vlade, kako bi ocenila stanje prava na adekvatno stambeno zbrinjavanje u ratom pogođenim područjima Hrvatske.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Hrvati satanizuju srpski novac

Fajman: Napredak Hrvatske ka EU primer za region

Zločini ne smeju da se ponove

Priština protiv posredovanja EU

Ekshumirano 19 posmrtnih ostataka

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Nužna saradnja Hrvatske i Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jul.2010

ZAGREB, 13. jula 2010. (Beta) - Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za primereno stanovanje Rakel Rolnik izjavila je u utorak u Zagrebu da Hrvatska i Srbija moraju da sarađuju u rešavanju stambenog zbrinjavanja izbeglica. Ona je novinarima predstavila izveštaj koji će podneti u UN o problemima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.