Izvor: B92, 09.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potreban sporazum o penzijama"

Beograd -- Ambasada Slovenije ocenila da način rešavanja problema isplate slovenačkih penzija koji predlaže Slobodan Lalović "nije najbolji"

Slovenački ambasador u Beogradu Miroslav Luci kaže da bi Lalovićeve izjave mogle biti "zbunjujuće" za strane investitore. Podsetimo, ministar za rad Slobodan Lalović izjavio je da je jedini način da se Slovenija primora da isplati srpske penzionere - onemogućavanje novih slovenačkih investicija u Srbiji.

"Bilateralni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosi Srbije i Slovenije su dobri u svim područjima, pogotovo u privrednom i kulturnom. Takve izjave ministra verovatno nisu korisne za dalje unapređenje odnosa, ali ne verujem da bi mogle imati neke dugoročne negativne efekte", izjavio je Luci.

Ambasador je rekao da svi strani investitori, te i slovenački, otvaraju nova radna mesta, što je, kako je istakao, u interesu Srbije i njenih građana, dodajući da je stopa nezaposlenosti u Srbiji relativno visoka i da strane investicije mogu doprineti njenom snižavanju.

Napominjući da je Slovenija već sklopila socijalne sporazume sa ostalim bivšim republikama SFRJ, ambasador je rekao da će se tom nerešenom pitanju sa Srbijom pristupiti u najkraćem mogućem roku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.