Potraga za ubicama fudbalera, raspisana i međunarodna poternica

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za ubicama fudbalera, raspisana i međunarodna poternica

Motivi i dalje nepoznati.

Za Kotoraninom Nikolom Mršićem (38) raspisana je međunarodna poternica zbog sumnje da je ubio pet godina mlađeg sugrađanina Gorana Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića, potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi.

Poternica je raspisana nakon što je utvrđeno da nije u Crnoj Gori, gde je, kako se sumnja, pre mesec počinio zločin.

Mršić je odmah nakon ubistva saslušan u kotorskoj stanici policije, ali je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << davanja iskaza pušten, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Sumnje istražitelja da je Mršić usmrtio Lenca potvrdili su nalazi iz Forenzičkog centra. Tragovi koji su pronađeni na mestu zločina podudaraju se sa DNK profilom osumnjičenog Mršića.

Ubistvo se dogodilo na stadionu FK "Bokelj" gdje je Lenc trenirao. Istražitelji su nakon zločina pretragom terena pronašli kesu u kojoj je egzekutor krio pištolj i to je bio trag koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Mršića.

Osim ovog zločina, policija ispituje da li je Mršić, koji slovi za člana "škaljarskog" klana umešan u još jedno ubistvo koje se dogodilo u Kotoru.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Mršić već bio privođen nakon ubistva Srđana Vlahovića u Kotoru, ali nije bilo dokaza za njegovu krivicu.

Lenc je ubijen 16. septembra na stadionu "Bokelj" dok je sa drugom Milanom Jovićevićem trenirao.

Ubica mu je prišao i iz pištolja kalibra sedam milimetara ispalio hitac u glavu, a nakon toga pobegao. Mladić je nakon dva sata podlegao povredama u risankoj bolnici.

O motivima ubistva se za sada samo nagađa.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.