Izvor: B92, 08.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postojeća državljanstva važe"

Sarajevo -- Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj kaže da odobrena dvojna državljanstva važe i dalje, ali da se ne odobravaju nova.

Alkalaj kaže da je odluku o prestanku važenja dvojnog državljanstva donelo Ministarstvo civilnih poslova BiH u prošlom sazivu. On je za banjalučke Nezavisne novine kazao da je Ministarstvo inostranih poslova BiH o tome samo obavestilo MIP Srbije.

Prema njegovim rečima, osobe koje imaju dvojno državljanstvo Srbije i BiH moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će i dalje da ga koriste, ali neće biti moguće dobiti nova državljanstva.

Komentarišući inicijativu Srpske demokratske stranke da bude smenjen jer je proglasio Sporazum o dvojnom državljansvu BiH i Srbije nevažećim, on je kazao da je to pravo svih političara, ali da smatra da se "nepotrebno digla povika".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.