Poslednji antifašistički spomenik uništen na Jevrejskom groblju u Karlovcu

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji antifašistički spomenik uništen na Jevrejskom groblju u Karlovcu

Grad Karlovac, "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odeljenja i gradskih službi", doneo je odluku da se sruši i poslednji tamošnji preostali spomenik antifašistima Grad Karlovac, "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odeljenja i gradskih službi", doneo je odluku da se sruši i poslednji tamošnji preostali spomenik antifašistima, objavljeno je na Internet strani riječkog dnevnog lista Novi list. Iako službenih informacija nema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << čini se kako ovo nedelo nije rezultat vandalizma nepoznatih počinilaca, već je spomenik srušen tokom radova na sanaciji klizišta iznad groblja. Na spomeniku su bili uklesani stihovi hrvatskog pesnika Vladimira Nazora, podseća list.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

HRVATSKA TONE SVE DUBLJE: Porušen poslednji ANTIFAŠISTIČKI SPOMENIK na JEVREJSKOM GROBLJU!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2016

Na Jevrejskom groblju u Karlovcu srušen je i poslednji antifašistički spomenik u okviru radova koje je naručio grad Karlovac, prenosi "Novi list"...Iako službenih informacija nema, čini se da ovo nedelo nije rezultat vandalizma nepoznatih počinitelja, već je spomenik srušen tokom radova na sanaciji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.