Poslednja deonica auto-puta kroz Makedoniju puštena u saobraćaj

Izvor: RTS, 23.Apr.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja deonica auto-puta kroz Makedoniju puštena u saobraćaj

Novoizgrađena deonica auto-puta od Demir Kapije do Smokvice otvorena je za saobraćaj, čime je kompletiran Koridor 10 kroz Makedoniju.
U pitanju je 28,2 kilometra duga deonica zahvaljujući kojoj će putovanje auto-putem "Prijateljstvo" biti skraćeno za 25 minuta, javila je makedonska agencija MIA.

Očekuje se da će godišnje ovim auto-putem proći više od 700.000 vozila, a da će brže i bezbednije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putovanje doprineti ekonomskom razvoju i jačanju saradnje u regionu, poručili su makedonski zvaničnici, među kojima i premijer Zoran Zaev.
Otvaranju ove deonice auto-puta prisustvovao je i grčki ministar za infrastrukturu i saobraćaj Hristos Spircis i generalni direktor Evropske komisije za pregovore o susedstvu i proširenju Kristijan Danijelson.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompletiran Koridor 10 kroz Makedoniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2018

Novoizgrađena deonica autoputa od Demir Kapije do Smokvice otvorena je danas za saobraćaj, čime je kompletiran Koridor 10 kroz Makedoniju...U pitanju je 28,2 kilometra duga deonica zahvaljujući kojoj će putovanje autoputem "Prijateljstvo" biti skraćeno za 25 minuta, javila je makedonska agencija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kompletiran panevropski Koridor 10 kroz Makedoniju

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2018

SKOPLJE - U Makedoniji je danas puštena u saobraćaj novoizgrađena dionica auto-puta od Demir Kapije do Smokvice, čime je kompletiran panevropski Koridor 10 kroz ovu zemlju...Dionica je duga 28 kilometara, a ukupna investicija vrijedna je 218 miliona evra...Novi auto-put "Prijateljstvo", kojim se...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.