“Posle teške borbe POBEDIO sam koronu, ponosan što nisam nikoga zarazio”: Baranin koji je prvi u Crnoj Gori izlečen od opakog virusa ima posebnu poruku za sve nas (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2020, 20:46

“Posle teške borbe POBEDIO sam koronu, ponosan što nisam nikoga zarazio”: Baranin koji je prvi u Crnoj Gori izlečen od opakog virusa ima posebnu poruku za sve nas (FOTO)

Vukić je nulti pacijent u Baru kod koga je 18. marta potvrđen pozitivan nalaz na COVID 19, a 3.aprila je otpušten iz Kliničkog centra Crne Gore Baranin Mihailo Vukić (46) prvi je u Crnoj Gori pobedio koronu. Posle 20 dana teške borbe pobedio sam koronu ponosan sam što nisam zarazio nikoga, napisao je Vukić na svom FB profilu i veoma emotivno se obratio javnosti uz apel građanima da ostanu kod svojih kuća.Vukić je nulti pacijent u Baru kod koga je 18. marta potvrđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pozitivan nalaz na COVID 19, a 3.aprila je otpušten iz Kliničkog centra Crne Gore. - Ponosan sam što nikoga nisam zarazio. Nikoga od svoje porodice, kolega sa posla i prijatelja doveo u opasnost osim sebe, napisao je Vukić na svom FB profilu.- Hvala svim sestrama, tehničarima i doktorima u Kliničkom centru Podgorica na intenzivnoj nezi. Svima na infektivnoj klinici koji rade u jako teškim uslovima i veliko hvala doktorima i sestrama u Baru kako su me pazili i raspitivali se za moje stanje. Veliko HVALA svima koji ste slali poruke podrške, brinuli i bili uz nas u najtežoj utakmici života- napisao je Vukić.- Nije bilo lako. Situacija je bila jako teška, sada je sve u redu. Svima koji su bolesni od korone i to što im se desilo želim puno zdravlja i da budu hrabri, pobede ovo kao što sam ja pobedio. Znam da su se zatekli u teškoj situaciji i možda nisu krivi zbog toga što im se dešava. Molim vas, sedite kod kuće, sve bih dao da sam zadnjih 20 dana mogao biti kući, a ne u bolnici. Sedite kući, biće vam super. Hvala svima u Crnoj Gori, emotivno je izjavio Vukić.Director KCCR dr Jevto Eraković potvrdio je da je izlečen prvi pacijent u Crnoj Gori koji je bio pozitivan na koronavirus i danas je otupšten iz Kliničkog centra Crne Gore. -Sa zadovoljstvom da objavimo da smo danas otpustili prvog pacijenta koji je bio zaražen koronavirusom i koji je izlečen. To je veliki uspeh lekarskog tima Kliničkog centra zbog toga što je pacijent u jednom trenutku bio i životno ugrožen, i bio je kandidat za respirator. Savremenim protokolom lečenja ovog pacijenta dobili smo rezultat kakav svi najviše volimo da dobijemo, tako da je danas ovaj pacijent otpušten iz Kliničkog centra, kazao je direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković i poželeo je pacijentu dobro zdravlje, oporavak rehabilitaciju, porodičnu i profesionalnu sreću.Vukić je nekadašnji sportista, a poslednjih godina uspešno se bavi turizmom.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SVE BIH DAO DA SAM ZADNJIH 20 DANA BIO KOD KUĆE": Pacijent iz Crne Gore koji je PRVI POBEDIO korona virus poslao SNAŽNU poruku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020

Vukić je nekadašnji sportista, a poslednjih godina uspešno se bavi turizmom...Vukić je nulti pacijent u Baru kod koga je 18. marta potvrđen pozitivan nalaz na COVID 19, a 3.aprila je otpušten iz Kliničkog centra Crne Gore...Baranin Mihailo Vukić (46) prvi je u Crnoj Gori pobedio koronu. Posle...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.