Poslanik DF traži da se ukloni spomenik Jusufu Čeljaju: Dvostruki aršini u Crnoj Gori - jedni za Srbe, drugi za Albance

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik DF traži da se ukloni spomenik Jusufu Čeljaju: Dvostruki aršini u Crnoj Gori - "jedni za Srbe, drugi za Albance"

Budimir Aleksić je pitao zašto se ne uklanja spomenik Jusufu Čeljaju Budimir Aleksić, poslanik DF, tokom sednice državnog parlamenta u Podgorici, pozvao je Dragoslava Šćekića, gradonačelnika Berana, da u tom gradu podigne spomenik Pavlu Đurišiću. -Postoje sponzori koji bi podržali takvu inicijativu. Zato pozivam Šćekića da Opština podigne spomenik Đurišiću koji je bio pripadnik antifašističkih formacija Draže Mihailovića koga je odlikovao Šarl De Gol >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i američki predsednik Truman 1948.godine, za doprinos antifašističkoj borbi, pa da vidimo kako će Duško Marković i Vlada reagovati, kazao je Aleksić pitajući ministra kulture Aleksandra Bogdanovića zbog čega ministarstvo ne uklanja spomenik Jusufu Čeljaju, koji je kao komdant balista prevodio jedinicu „Skenderbeg" koja je počinila ratne zločine u Velici. Pročitajte još - Hitler i Musolini se plašili Draže Na Bogdanovićevu konstataciju da je za to nadležna lokalna samouprava, Aleksić je rekao da u Crnoj Gori postoje dvostruki aršini „jedni za Srbe, drugi za Albance".

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.