Portugalska policija o hapšenju crnogorskih državljana i švercu kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 21:15

Portugalska policija o hapšenju crnogorskih državljana i švercu kokaina

Portugalska sudska policija (PJ) oglasila se povodom nedavne međunarodne policijske akcije "Florida I" u kojoj je uz učešće Europola, razbijena kriminalna organizacija dominantno sastavljena od crnogorskih državljana, a koja je bila fokusirana na međunarodnu trgovinu drogom.

Kako je preneo portal RTCG, osim Portugala, u akciju su bile uključene i policijske strukture iz Hrvatske, Italije, Crne Gore, Holandije, Srbije, Slovenije i Španije, sa više od šest tona kokaina zaplenjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na globalnom nivou. Akcije u kojima je oduzeta droga sprovedene su na Azorima, Arubi, Obali Slonovače i u Španiji.

"Istraga je trajala nekoliko godina i počela je zaplenom dve jedrilice na Azorima 2018. i 2019. godine od Portugalske policije, koje su ukupno prevezle oko 1.440 kilograma kokaina. U ovim zaplenama uhapšeno je sedam stranih državljana, uz pojašnjenje da su nacionalne istrage o ovom slučaju završene", navodi se u saopštenju portugalske policije.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, "Operacija Florida", kako ju je nazvala Portugalska sudska policija, uspela je da stane na kraj delovanju ove kriminalne organizacije, koja je uglavnom bila sastavljena od crnogorskih državljana i koristila je jedrilice za unošenje velikih količina droge iz Južna Amerika.

"Ova operacija, kao i druge u kojima je sudska policija učestvovala, jasno pokazuje da je samo uz pomoć međunarodne saradnje moguće efikasno suzbiti fenomen trgovine drogom, koji predstavlja ozbiljnu pretnju za većinu zemalja", piše u saopštenju.

Prema podacima Evropola, koji je posredovao u razmeni informacija između različitih uključenih zemalja, tokom istrage identifikovano je 29 osumnjičenih u različitim zemljama.

Izvršeno je ukupno 37 pretresa i uhapšeno 12 osoba, uz zaplenu satova, bankovnih kartica, dokumenata, municije, oružja, vozila, glisera i novca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razbijena kriminalna organizacija pretežno sastavljena od crnogorskih državljana

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2022

Portugalska policija saopštila je da je učestvovala u operaciji Evropola kojom je razbijena kriminalna organizacija pretežno sastavljena od crnogorskih državljana, koja je švercovala drogu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.