Porodice poginulih i nestalih u RS protiv REKOM-a

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice poginulih i nestalih u RS protiv REKOM-a

Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske pozvala je danas svoje članove da se ne odazivaju na pozive prikupljanja milion potpisa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima počinjenim od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

Ta organizacija je najavila da će voditi antikamanju ovom projektu.

"Svim dobronamernim građanima RS i regiona ukazujemo da je reč o smišljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << akciji kojom bi ponovo srpski narod bio doveden u nezavidan položaj, jer nije ispoštovano sve što bi trebalo da se poštuje u procesu pomirenja svih naroda na ovim prostorima, ili je bar u načelu bačeno pod tepih", ističe se u saopštenju pomenute organizacije.

Saopšteno je, takođe, da je osnovni razlog nepoverenja prema ovoj inicijativi opravdan zahtev da sudske presude ne mogu biti prihvaćene kao gotove činjenice, jer svi ratni zločini nisu procesuirani, a postavlja se i pitanje kako tumačiti sudske nagodbe.

Počelo prikupljanje milion potpisa za REKOM (FOTO)

Republika Srpska traži hrvatske generale!

Dodik: BiH će se raspasti zbog arogancije Sarajeva

"Proces pomirenja ni u kom slučaju nije depolitizovan, dok bi

medijatori i organizatori ovakve inicijative moralno i na svaki drugi način

trebalo da budu nekompromitovani, što nije slučaj", dodaje se u saopštenju u kome je apelovano na svu javnost, posebno na žrtve rata, da ne prihvate "lažni projekat" o takozvanom pomirenju, jer on to nije i neće biti".

Regionalna kampanja prikupljanja milion potpisa za osnivanje

REKOM-a danas je počela u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu, Banjaluci, Prištini, Skoplju i Podgorici.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORODICE POGINULIH I NESTALIH U RS PROTIV REKOM

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011

BANJA LUKA - Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske pozvala je danas svoje članove da se ne odazivaju na pozive prikupljanja milion potpisa za osnivanje Regionalne komisije (REKOM) za utvrđivanje..BANJA LUKA - Organizacija porodica zarobljenih, poginulih...

Nastavak na Kurir...

Ličnost Danas: Nataša Kandić

Izvor: Danas, 27.Apr.2011, 18:23

U Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Banjaluci, Zagrebu, Prištini, Skoplju i Podgorici, počela je akcija regionalnog odmrzavanja, tokom koje će se prikupljati milion potpisa podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.