Pomorska nesreća u Hrvatskoj, tri osobe poginule

Izvor: RTS, 26.Apr.2017, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomorska nesreća u Hrvatskoj, tri osobe poginule

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske saopštilo je da je nađeno telo još jedne, treće osobe poginule u pomorskoj nesreći koja se sinoć dogodila blizu Dubrovnika.
U toku je opsežna potraga za još četiri nestale osobe. To su putnici gumenog glisera koji se sinoć oko 21 čas u Koločepskom kanalu sudario s brodom Lučke kapetanije Dubrovnik.

U gumenjaku je bilo devetoro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ugostiteljskih radnika hrvatskog državljanstva.
Još nije poznat uzrok sudara koji se dogodio dok je službeni brod Lučke kapetanije bio u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.
Spasene su dve osobe - jedna s težim i druga s lakšim povredama, a dve su nađene mrtve.
Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković izjavio je novinarima u Dubrovniku da intenzivnu potragu otežava jak južni vetar.
U potrazi za četvoro nestalih učestvuje devet brodova, helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i ronioci.
Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi portal Dubrovnik.net, jedan od poginulih u sudaru je šef restorana "Bowa" na Šipanu, dubrovački ugostitelj A. P., kao i ženska osoba J. K. (1959)., prenosi Tanjug.
Ugostitelji su se, kako se navodi, vračali sa Šipana gde su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu.
Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod "LK Dubrovnik" bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teška pomorska nesreća u Hrvatskoj: Sudar brodova, dve osobe poginule

Izvor: Večernje novosti, 26.Apr.2017

Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni brod Dve osobe su poginule, a za pet se traga posle pomorske nesreće u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.