Izvor: B92, 19.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć suspendovanim policajcima

Banjaluka -- Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da se ne slaže sa suspenzijom 35 pripadnika MUP-a RS zbog ratnih zločina u Srebrenici.

On je rekao da će im institucionalno pomoći, koliko je to u njegovoj moći. "I ranije smo upozoravali da je nedopustivo da se ljudi suspenduju bez razloga i pokretanja postupka, a to govori koliko je pogrešan rad Tužilaštva BiH bio u vezi s tim", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, odluka o suspenziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tih 35 policajaca, koju je u julu prošle godine naložio Ured visokog predstavnika (OHR), govori "na koji se način obračunava u BiH".

Premijer RS je dalje naveo da svi koji su počinili zločine treba da odgovaraju, dodajući da je ponašanje prema suspendovanim policajcima "neodgovorno i neprihvatljivo, te da ruši poverenje u institucije BiH".

Dodik je naveo da su ti policajci suspendovani i da im je onemogućeno slobodno kretanje i pravo na rad bez ikakvog pravnog osnova i dokaza da su učestvovali u zločinima.

Suspendovani policajci juče su saopštili da će "čitavu policiju dići na noge" ako se u najskorije vreme ne reši njihov status.

Komentarišući tu najavu, Dodik je kazao da "od toga nema ništa i da policija radi u skladu sa zakonom".

Premijer RS još je rekao da bi mesto direktora Direkcije za evropske integracije trebalo da pripadne Srbinu, navodeći da je ambasador BiH pri EU Bošnjak, a da šef diplomatije BiH nije Srbin.

"Smatram da bi za konzistentnost i dogovor u BiH bilo najbolje da to mesto pripadne Srbinu", rekao je Dodik.

Tu funkciju trenutno obavlja Osman Topčagić.

Premijer RS danas je u Banjaluci svečano otvorio novu zgradu Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment i Srednju poslovnu školu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik najavio suspenziju policajaca osumnjičenih za zločin u Srebrenici

Izvor: Blic, 19.Sep.2008

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Banjaluci da će se pozabaviti suspenzijom 35 policajaca RS, koji su osumnjičeni da su učestvovali u ratnim događajima u Srebrenici, jula 1995. godine.....Dodik je rekao novinarima da će "pomoći institucionalno", koliko je to u njegovoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.