Političari ratuju tajnim snimcima

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari ratuju tajnim snimcima

Nakon serije objavljenih snimaka koji kompromituju vlast, ali i opoziciju u Republici Srpskoj, usledilo je zatišje koje su političari u Banjaluci iskoristili da se još više posvađaju i otvore raspravu o prevremenim izborima!

Ipak, zatišje je trajalo samo nekoliko dana, da bi nedavno na jednom banjalučkom portalu svetlo dana ugledao još jedan kompromitujući snimak. Uradila ga je osoba koja je u bašti ugostiteljskog objekta u Srbiji razgovorala sa Nebojšom Vukanovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i koja se pravosuđu Republike Srpske nudi kao zaštićeni svedok!

- Reč je o dogovoru o preuzimanju novca za snimak Mileta Radišića iz koga se vidi da su u aferu upleteni predsednik SDS-a Mladen Bosić i po svemu sudeći ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, koji aktivno učestvuje u svemu - tvrde dobro obavešteni izvori.

Podsetimo, Srpsku je pre dvadesetak dana prvo potresao snimak na kojem se čuje odbegli biznismen Mile Radišić kako u vezu sa kriminalnim aktivnostima dovodi neke ljude iz vrha vlasti RS, kao iz poslovne zajednice u Banjaluci. Samo dan posle objave tog snimka, medijima se javio izvesni Goran Suvara tvrdeći da je upravo on snimio Radišića, a da mu je novac za to dao Nebojša Vukanović, savetnik Mladena Bosića. Nakon toga je nastao pravi haos i usledilo je iznošenje novih optužbi koje su prilično sludile javnost u Srpskoj. Novi snimak je samo nastavak te priče, a na tom snimku se, navodno, čuje glas Vukanovića koji govori da je "uspeo da obezbedi nešto novca, ali u ratama, jer ministar nije uspeo završiti". Potom se čuje muški glas koji pita:

- Zar je moguće da ministar nije uspeo da obezbedi novac?

- Ja sam rekao, što se mene tiče, ja sam najviše insistirao da se to završi. To od ministra će biti, to je jasno - odgovorio je Vukanović.

Zanimljivo je da se snimak pojavio samo nekoliko dana nakon što je Mladen Bosić saopštio da će javnosti uskoro otkriti nove šokantne podatke o umešanosti vrha vlasti u Srpskoj u velike pronevere novca. On nije želeo da detaljnije otkriva o čemu se radi.

- Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca. Videćete o čemu se radi i zašto se ovako grčevito bore za vlast - rekao je Bosić.

Po navodima banjalučkog portala, ovo je dokaz da je u celu priču umešan ministar policije Dragan Mektić, ali on ovih dana boravi u SAD i nije komentarisao celi slučaj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.