Policija: Novinaru Rastoderu za sada nije ugrožena bezbednost

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Novinaru Rastoderu za sada nije ugrožena bezbednost

Crnogorska policija za sada nema indicija ili saznanja koja bi ukazala na to da je novinaru Samiru Rastoderu, kojeg je, kako tvrdi, maltretirala srpska policija, ugrožena bezbednost, navodi se u odgovorima koje je Uprava policije dostavila Društvu profesionalnih novinara (DPNCG).Rastoder je rekao DPNCG-u da je po prirodi posla putovao u Srbiju i da će se narednih dana obratiti javnosti.

U odgovorima DNPCG-a iz policije se podsjeća da su nakon što je Rastoder podneo prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja se odnosi na postupanje policijskih službenika MUP-a i Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije prema njemu, zatražili odgovor od srpske policije, Tužilaštva i Interpola Srbije.

Portal Standard je objavio da je srpska policija privela u petak urednika Samira Rastodera u blizini Kraljeva, gde je, kako je saopšteno iz njegove redakcije, bio na radnom zadatku.

Pored Rastodera priveden je i taksista koji ga je vozio. Uredništvo Standarda je navelo da je Rastoder "nezakonito pretresen" i pušten posle "šest sati nezakonitog isleđivanja", a nakon što je uredništvo portala "nestanak" prijavilo crnogorskoj policiji i "uputilo poruke na njegov broj da će slučaj tretirati kao otmicu".

Blic je danas objavio da je Rastoder proteran iz Srbije jer je planirao da preda novac i prenese poruku svedoku saradniku u slučaju poznatom kao "državni udar" Saši Sinđeliću.

Blic je objavio sličnu verziju događaja koju je ranije objavio podgorički portal IN4S, a koju je portal Standard, u kojem je Rastoder urednik, demantovao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.