Policija Hrvatske i Srbije zajedno u akciji protiv terorista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Hrvatske i Srbije zajedno u akciji protiv terorista

ZAGREB - Direktor politicije Srbije Milorad Veljović i vršilac dužnosti šefa policije Hrvatske Vladimir Faber sastali su se danas na području slavonsko-brodske policijske uprave, potvrdila je portparol Kata Nujić. Portparol Nujić i Načelnik kabineta šefa policije Krunoslav Borovec nisu, međutim, ulazili u detalje gde je tačno sastanak održan niti o čemu se razgovaralo.

Borovec je ipak naglasio da u istrazi o atentatu na novinara i suvlasnika zagrebačkog časopisa "Nacional" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivu Pukanića i njegovog saradnika i Niku Franjića hrvatska policija sarađuje sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zbog ubistva Pukanića i Franjića dosad je uhapšeno deset lica od kojih je osam hrvatskih državljana, a Svetozar Đurović i Milenko Kuzmanović, srpski.

Četiri lica uhapšena su sinoć na području vukovarsko-sremske županije, a ostalih šest na području grada Zagreba.

Akciju je provela specijalna policija jer se očekivalo da opasni pripadnici kriminalnog miljea, više puta evidentirani zbog krivičnih dela, pruže otpor. Prilikom hapšenja lakše su povređena dva osumnjičena lica i dvojica policajaca.

Istražni sud u Zagrebu policiji je u večeras odobrio dodatna 24 časa za provođenje kriminalističke obrade nad desetoro uhapšenih, izvestio je Borovec.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan sastanak direktora policija Hrvatske i Srbije o rasvetljavanju ubistva Ive Pukanića. Osumnjičene 4 osobe, među kojima je i srpski državljanin.

Izvor: TV Avala, 30.Okt.2008

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je danas razgovarao sa direktorom policije Hrvatske Vladimirom Faberom na radnom sastanku posvećenom saradnji u rasvetljavanju ubistva zagrebačkog novinara Ive Pukanića.

Nastavak na TV Avala...

Matanić osumnjičen za ubistvo Pukanića

Izvor: Kurir, 30.Okt.2008

ZAGREB, 30. oktobra 2008. (Beta) - Iako su svi štampani i elektronski mediji u Hrvatskoj objavili imena jednog broja uhapšenih osoba osumnjičenih da su povezani sa prošlonedeljnim ubistvom novinara i suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, policija i dalje odbija da potvrdi njihov identitet. Šef Kancelarije...

Nastavak na Kurir...

Podignute krivične prijave protiv petorice osumnjičenih za ubistvo Pukanića i Franića.

Izvor: TV Avala, 31.Okt.2008, 19:37

Hrvatska policija podnela je pet krivičnih prijava protiv osoba osumnjičenih za učešće u ubistvu vlasnika i direktora marketinga nedeljnika Nacional Ive Pukanića i Nike Franjića, saopštio je danas u Zagrebu načelnik kabineta šefa policije Krunoslav Borovec.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.