Policajci ubili srpskog povratnika?

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci ubili srpskog povratnika?

Sarajevo -- Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas u Bihaću šest osoba zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997.

Radi se o četiri bivša i dva aktivna visoko pozicionirana policijska službenika Ministrastva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), prenosi agencija Fena policijska saznanja.

"Postoje indicije da su uhapšeni izvršioci, nalogodavci i saučesnici ovog teškog zločina", naveo je direktor FUP-a Dragan Lukač, dodajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će uhapšeni biti isporučeni Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

S obzirom na to da ovo teško ubistvo nije rešeno već 16 godina, kako je rekao Lukač, državno Tužilaštvo i Sud BiH dali su nadležnost Tužilaštvu i Sudu KS da vode ovaj proces.

Direktor Uprave je poručio da ovo nije jedini slučaj nerešenih teških zločina na kojem aktivno rade pripadnici FUP-a.

"Ovo je pravi put BiH ka Evropskoj uniji", rekao je ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, i podsetio da zločin ne zastareva i da će počinioce "kad-tad stići pravda". On je najavio da će protiv aktivnih policijskih službenika koji su uhapšeni u današnjoj akciji biti pokrenut disciplinski postupak.

Prvobitna istraga ostala je bez rezultata, obnovljena je pre godinu i po, i dovela je do hapšenja osumnjičenih za ubistvo Radića, koji je iz Bihaća otišao tokom rata, radio potom u Sloveniji, a kada se vratio u taj grad priveden je u policijsku stanicu da bi nakon toga poslednji put bio viđen na železničkoj stanici.

Njegovo telo pronađeno je u obližnjem jezeru i utvrđeno je da je ustreljen iz automatske puške.

Imena uhapšenih policija nije želela da otkrije, a nezvanična saznanja ukazuju na to da se radi o Asmiru Bakraču, Huseinu Kuniću, Fuadu Poprženoviću, Halidu Velagiću, Ejubu Ikiću i Izetu Šahinoviću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog ubistva Srbina uhapšeno šest policajaca

Izvor: Mondo, 08.Jan.2013

Pripadnici federalne policije uhapsili su u Bihaću šest osoba i izvršili pretres objekata u njihovom vlasništvu, zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997. godine...Radi se o četiri bivša i dva aktivna visokopozicionirana policijska službenika Ministrastva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog...

Nastavak na Mondo...

Uhapšeni policajci pod sumnjom da su ubili srpskog povratnika

Izvor: S media, 08.Jan.2013

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas u Bihaću šest osoba zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997...Radi se o četiri bivša i dva aktivna visoko pozicionirana policijska službenika Ministrastva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), prenosi agencija Fena policijska...

Nastavak na S media...

BiH: Policajci ubili Srbina povratnika?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013

Zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997. godine, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su u Bihaću šest osoba i pretresli objekate u njihovom vlasništvu. ..Ilustracija: Policija BiH na putu da reši 16 godina staro ubistvo  .. ..Radi se o četiri bivša i dva aktivna visokopozicionirana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.