Policajci na dva točka

Izvor: Politika, 02.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci na dva točka

Herceg Novi – Meštani i turisti od 1. maja ponovo na hercegnovskom šetalištu Pet Danica viđaju policajce na biciklima. Policijska patrola sa pedalama i na dva točka koja je u prošlogodišnjoj turističkoj sezoni prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori prokrstarila obalom do 1. septembra, a možda i duže regulisaće saobraćaj i kontrolisati javni red i mir, a po potrebi juriti kriminalce na Šetalištu.

Zoran Brđanin, starešina Ekspoziture policije u Herceg Novom, povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << početka rada dva policajca na „brzincima" rekao je da bi oni trebalo da deluju preventivno, grade imidža Herceg Novog kao bezbedne turističke destinacije i regulišu saobraćaj na Šetalištu. Prošle godine se pokazalo da je njihovo prisustvo uticalo da vozači koji su protivno propisima silazili automobilima na obalu, odustanu od ovog običaja, osim kada je u pitanju dostava robe u određeno vreme. Ovo potvrđuje jedan od dvojice policajaca na biciklima Željko Kandić, koji kaže da se znatno smanjio broj vozača koji bi na Šetalište. Policajci na biciklima nesavesne vozače kažnjavaće, u zavisnosti od prekršaja, mandatnim kaznama od 20 do 1.000 evra.

Šetalište Pet Danica žila je kucavica hercegnovskog turizma i proteže se obalom u dužini od šest kilometara, od Igala do Meljina. Njime krstari i jedan policajac na motociklu, ovlašćen za brzo reagovanje, a tu su i policajci pešaci.

A. G.

[objavljeno: 03/05/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.