Izvor: B92, 18.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsećanje na žrtve u saobraćaju

Bukurešt -- Povodom Međunarodnog dana komemoracije žrtava u drumskom saobraćaju, nekoliko stotina mladih odalo u Bukureštu poštu poginulima.

Manifestacija je održana u Bukureštu, u organizaciji Asocijacije žrtava saobraćajnih nesreća, duž jednog kilometra ulice Kiselef, magistrale na kojoj je zabeležen veliki nesreća sa žrtvama.

Rumunija je među zemljama sa najvećim brojem saobraćajnih nesreća i najvećim brojem poginulih u teškim nesrećama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema zvaničnim podacima, u Rumuniji godišnje u saobraćaju pogine više od 2.000 ljudi, a teško povređenih ima još više. U poslednje dve godine u saobraćaju je poginulo gotovo 5.000 osoba, a 11.000 je teško povređeno.

Za poslednjih 16 godina, na putevima u Rumuniji živote je izgubilo 46.000 osoba.

Ovog vikenda, u Bukureštu i još dvadeset rumunskih gradova povećan je broj policajaca koji kontrolišu saobraćaj, kako bi upozorili vozače i pešake na opasnost nepoštovanja pravila u saobraćaju.

Ministar uprave i unutrašnjih poslova Vasile Blaga je uputio poruku u kojoj traži da se na putevima Rumunije poštuje zakon i da se zaštite ljudski životi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.