Podneta krivična prijava protiv bivšeg visokog funkcionera

Izvor: BKTV News, 29.Jul.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta krivična prijava protiv bivšeg visokog funkcionera

Sa druge strane, on tvrdi da je nevin!

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Slaviše Miškovića (61), bivšeg načelnika Opštine Višegrad iz SDS, zbog sumnje da je oštetio opštinski budžet za 154.000 KM.

Kako prenose Večernje novosti, u prijavi, koja je dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, Miškoviću su na teret stavljena krivična dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, nesavestan rad u službi i falsifikovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << službene isprave.

Skandal potresa region: Poslanik HDZ-a novinaru nudio mito! (VIDEO)

"Mišković se sumnjiči da je obavljajućući funkciju načelnika Višegrada zloupotrebio službeni položaj tako što je sa više preduzeća usmeno dogovarao, a potom donosio i overavao Odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i higijenskih paketa čime je oštetio gradski budžet radi sticanja imovinske koristi", saopštila je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona je dodala da je izvršenim krivičnim delima osumnjičeni oštetio opštinski budžet za oko 154.000 maraka.

Upućen hitan apel! Ovo je najtraženija osoba na Balkanu! (FOTO)Mišković sa druge strane smatra da je prijava protiv njega politički motivisana. "To je sve politika i politički atak na moju ličnost. Nevin sam, nisam počinio nikakvo krivično delo i to ću i dokazati", rekao je Mišković.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.