Podignuta optužnica za krijumčarenje migranata u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica za krijumčarenje migranata u BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Jove Simića i Mladena Dugandžića, obojica iz Brčkog, koji se terete za kazneno djelo krijumčarenja osoba. „Optuženi se terete da su, u međusobnom dogovoru, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, organizovali transport 32 osobe, migranata sa područja Pakistana, Irana i Afganistana, koji su bez važećih dokumenata boravili u BiH, što je protivno članku 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

OTKRILA IH POLICIJSKA PATROLA Optuženi za transport 32 ilegalna migranta iz Pakistana, Irana i Avganistana

Izvor: Blic, 28.Jan.2020

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Jove Simića (50) i Mladena Dugančića (48), obojica iz Brčkog, koji se terete za krivično delo krijumčarenje ljudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.