Izvor: B92, 14.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Orića

Sarajevo -- Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Nasera Orića, zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Orić se tereti da je ozbiljnim pretnjama upućenim samo jednoj osobi, sebi pribavio ličnu protivpravnu imovinsku korist, u visini od 240.000 konvertibilnih maraka (oko 120.000 evra). Kako je danas saopšteno iz tužilaštva, Orić se još tereti i za neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja i municije, čija nabavka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanima nije dozvoljena.

Naser Orić bio je ratni komandant Armije BiH u Srebrenici. Uhapšen je pre mesec dana zbog sumnje da je od jedne osobe oduzeo ukupno preko 200.000 maraka.

U trenutku hapšenja, kod Orića i njegovih saradnika pronađena je i veća količina oružja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.