Podgoričanin pao u Italiji zbog šverca droge

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgoričanin pao u Italiji zbog šverca droge

Podgoričanin Marko Pepđonović (36) uhapšen je u italijanskom gradu Sirakuza na Siciliji zbog sumnje da je prošvercovao 52 kilograma kokaina i oko 12 kilograma eksploziva C4.

ilustracija(Guliver/Getty Images)

On je uhapšen kada je manjom jahtom uplovio u luku Sirakuza. Italijanska policija imala je dojavu da se na jahti nalazi izvesna količina narkotika i eksploziva, a Pepđonović je uhapšen nakon rutinskog pretresa.

Lokalni radio javio je da tamošnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policija sumnja da je Pepđonović član italijanskog mafijaškog klana Đenoveze di Baronizi.

Pretpostavlja se i da je učestvovao u švercu eksploziva i oružja iz Italije u Egipat, a privođen je ranije zbog optužbi da je deo krijumčarskog lanca koji se koristio za šverc eksploziva, razotkrivenog u akciji "Vićere".

Pepđonović godinama živi u Italiji, gde je hapšen zbog šverca narkotika i oružja i ranije, ali su mu zatvorske kazne promenjene u uslovne i novčane.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da Marko Pepđonović nema kriminalni dosije u Podgorici i da se protiv njega ne vodi nikakav krivični postupak. Nema ga ni u evidenciji osuđivanih lica, a dok je živeo u Podgorici boravište mu je bilo u Malesiji.

(Srna, foto ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Podgoričanin uhapšen sa 52 kilograma kokaina

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2013

PODGORICA - Podgoričanin Marko Pepđonović (36) uhapšen je u italijanskom gradu Sirakuza na Siciliji zbog sumnje da je prošvercovao 52 kilograma kokaina i oko 12 kilograma eksploziva C4.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.