Podgorica razmišlja da li da prihvati migrante sa Sicilije

Izvor: RTS, 30.Avg.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica razmišlja da li da prihvati migrante sa Sicilije

Nakon što je Italija kontaktirala Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore sa zahtevom da ta zemlja preuzme deo migranata sa broda "Đikoti", Podgorica još razmišlja da li da prihvati izbeglice sa Sicilije.
Iz crnogorske vlade su saopštili da je zvanični Rim, preko italijanske ambasade u Podgorici, Ministarstvu spoljnih poslova uputio zahtev za prihvatanje migranata, ali da stav o tom pitanju još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije zauzet, prenose Vijesti.

"Crnogorske vlasti se još nisu odredile prema tom zahtevu i on je u proceduri", naveli su iz vladinog biroa za odnose sa javnošću.
Italija u svom zahtevu nije precizirala koliko bi migranata Crna Gora trebalo da prihvati.
Oko 140 migranata iskrcalo se na Siciliji nakon što su ih italijanske vlasti po direktivama zamenika premijera Italije i ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija danima držale zatvorene na brodu "Đikoti" ne dozvoljavajući im da izađu na italijansko tle.
Italijanski mediji preneli su da je nakon iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25.
Crnogorski premijer Duško Marković je ranije, odgovarajući na pitanja poslanika, izjavio da Crna Gora neće biti prihvatilište za migrante u ime EU, navele su Vijesti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.