Podgorica: Obruč oko batinaša - pripadnika SAJ

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Obruč oko batinaša - pripadnika SAJ

PODGORICA - Prebijanje Mija Martinovića, jednog od osnivača Liberalnog saveza Crne Gore i predsednika crnogorske bokserske profesionalne organizacije u noći 24. oktobra nakon demonstracija Demokratskog fronta na kojima nije učestvovao, bio je povod da tužilaštvo u Podgorici pozove na saslušanje komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića. - Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici upućen je zahtev komandantu Specijalne antiterorističke jedinice kojim je traženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da dostavi pismeni izveštaj o upotrebi sredstava prinude, kao i druge podatke od značaja za identifikaciju policijskih službenika - pripadnika SAJ-a, koji su naneli telesne povrede oštećenom M. M. Zamenik tužioca, takođe je saslušao, u svojstvu svedoka dva lica - očevice događaja. Kako nije blagovremeno dobijen izveštaj od SAJ-a, komandantu SAJ-a upućen je pismeni poziv za saslušanje. Direktoru Uprave policije, takođe je upućena pismena urgencija za dostavljanje pisanog izveštaja i traženih podataka, navodi se u saopštenju. Za prebijanje Martinovića osumnjičeno je više pripadnika SAJ-a, koji su mu naneli teške povrede glave, kuka, butine i ruke. Brutalno prebijanje Dušana Kneževića, vozača Demokratske narodne partije, članice DF, takođe je naišlo na osudu dela opozicije i civilnog sektira. Jedan od funkcionera te partije, Predrag Bulatović svedočio je o tom nemilom događaju. Optužio je Nikolu Janjuševića, pomoćnika direktora Uprave policije da je naredio prebijanje njihovog vozača. - Njega je na asfaltu tuklo, kako sam video, najmanje pet policajaca i to palicama, pesnicama i čizmama. Posle toga su ga prebacili na trotoar preko zaštitne ograde, gde su nastavili da ga biju - rekao je Bulatović podgoričkom državnom tužiocu. - Tražim da se javnosti učini dostupnim video - snimak Uprave policije prebijanja Kneževića. Prebijeni Martinović u bolniciTUKLI I PESNIKE Udruženje književnika Crne Gore oštro osuđuje brutalan postupak policije na protestima 24. oktobra kada je nemilosrdno pretučen istaknuti književnik Perivoje Popović,član Upravnog odbora UKCG. Potomak slavnog vojvode i književnika Marka Miljanova i zaslužni dobitnik brojnih nagrada na svojoj koži žestoko je osetio represiju režima. PRETNjE NOVINARU Ispod otirača stana u kom živi novinar Marko Milačić, u petak ujutru je ostavljena poruka sa nepoznate adrese - "Odbrojavaj. Gotov si." On je pre nekoliko dana napisao pismo Milu Đukanoviću obaveštavajući ga da će formirati "Crnogorski pokret otpora". - Upada u oči: to "odbrojavaj" koja je moja poslednja reč u tom pismu - Sada se to dovodi u vezu sa direktnom pretnjom na moj račun i ovim - "gotov si". Šta drugo da kažem, na sve ovo osim: Odbrojavajte vi, anonimne kukavice - poručio je Milačić na svom FB nalogu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Podgorica: Oko 300 ljudi okupilo se ispred Kliničkog centra kao podrška pretučenom bokseru

Izvor: Blic, 31.Okt.2015

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras ispred Kliničkog centra Crne Gore, u znak podrške Miodragu Miju Martinoviću, koga su pripadnici Specijalne terorističke jedinice (SAJ) brutano pretukli nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra...Martinović se okupljenima obratio preko mobilnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.