Pod okriljem noći, kao najgore kriminalce, vode ih u Tužilaštvo: Vladika Joanikije priveden kod tužioca, čeka se odluka o pritvoru (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2020, 04:08

Pod okriljem noći, kao najgore kriminalce, vode ih u Tužilaštvo: Vladika Joanikije priveden kod tužioca, čeka se odluka o pritvoru (VIDEO)

Ispred zgrade policije tu su još jake policijske snage i narod koji se pobunio zbog privođenja vladike i nikšićkih sveštenika CRNOGORSKA policija je, U 2.10 sati, iz Policijske stanice u Nikšiću dovela vladiku Joanikija kod osnovnog državnog tužioca. Nakon saslušanja znače se da li će episkop biti pušten na slobodu ili ćemu tužilac odrediti pritvor. Vladika je bio dobro raspoložen i sa osmehom se sreo sa novinarima. Očekuje se da će tokom noći pred tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izvedena i sedmorica sveštenika koja su privedena u policiju sa Joanikijem. Ispred zgrade policije tu su još jake policijske snage i narod koji se pobunio zbog privođenja vladike i nikšićkih sveštenika. Vladika Joanikije i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve privedeni su jer su prekršili naredbu vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja. Sumnja se da su organizovali litiju u Nikšiću i zato su procesuirani.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

“Kriminalci uživajte, hapse najsmernije”: Demokratska Crna Gora osudila hapšenje vladike Joanikija i sveštenika

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2020

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje postupanje policije u Nikšiću Kao poslednje kukavice, u gluvo doba noći, sa blindiranim vozilima, nadajući se da se tako njihov kukavičluk neće čuti i videti, po direktnom nalogu Veljović, policija je na dan najvećeg pravoslavnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.