Počinje program prekogranične saradnje Makedonije sa Srbijom IPA

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje program prekogranične saradnje Makedonije sa Srbijom IPA

Ministarstvo za lokalnu samoupravu Makedonije najavilo je večeras početak programa IPA za prekograničnu saradnju sa Srbijom.

O poslednjim pripremama za otvaranje kancelarije u Kumanovu za realizaciju tog projekta, makedonski ministar za lokalnu samoupravu Suhejl Fazliu i ambasadorka Srbije Dušanka Divjak Tomić razgovarali su ;s kumanovskim gradonačelnikom Maksimom Dimitrievskim.

Sastanku u Kumanovu, kako je saopšteno, "prisustvovale su i operativne strukture dve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlje, a ambasadakrka Divjak Tomić je zahvalila gradonačelniku Dimitrievskom na podršci koju opština Kumanovo daje programu ustupanjem kancelarija za potrebe programa".

Program prekogranične saradnje sa Srbijom je nov, i on će biti finansiran novcem iz fondova EU IPA, a sufinasiran iz makedonskog budžeta.

"U završnoj fazi je proces uspoastavljanja zajedničkih tehničkih tela, a priprema se i prvi poziv za projekte koji će moći da podnose opštine, građanske organizacije i drugi neprofitni subjekti iz dve zemlje", saopštilo je makedonsko Ministarstvo lokalne samouprave.

Radi uspešnog sprovođenja novog programa prekogranične saradnje u toku je obuka potencijalnih učesnika u Makedoniji za pripremu projektnih prijava, a te obuke biće i za zainteresovane u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.