Počelo treće sudjenje Draganu Paravinji

Izvor: Studio B, 27.Jan.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo treće sudjenje Draganu Paravinji

Na Županijskom sudu u Splitu danas je počelo treće sudjenje Draganu Paravinji koji je prethodno dva puta na šibenskom sudu osudjen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić sredinom 2011.

I ovo sudjenje je zatvoreno za javnost, iako je Paravinja tražio da bude otvoreno. Sud je uvažio zahtev tužilaštva i porodice ubijene zbog zaštite maloletne žrtve.

Očekuje se da će ponovljeno sudjenje kratko trajati. Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da svako novo sudjenje zahteva novo sudsko veće, slučaj je prebačen u Split, jer u Šibeniku više nije bilo sudija za mlade.

Paravinja je u prethodna dva sudjenja na sudu u Šibeniku osudjen na 40 godina zatvora, ali je Vrhovni sud oba puta ukinuo presudu.

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio maloletnu devojku, već smatra da nije dokazano da je prethodno 17-godišnjakinju pokušao da siluje.

Ključni dokaz protiv vozača kamiona Dragana Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekontruisano njegovo kretanje, kao i tragovi krvi i sline Antonije Bilić pronadjeni u njegovom kamionu.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu. Višemesečna potraga za devojkom koja je poslednji put vidjena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko reke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronadjeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH (Republici Srpskoj), gde je pobegao, priznao, a potom porekao da je ubio devojku.

Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronadjeni su krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počelo treće suđenje Draganu Paravinji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2016

Na Županijskom sudu u Splitu danas je počelo treće suđenje Draganu Paravinji koji je prethodno dva puta na šibenskom sudu osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić sredinom 2011...I ovo sudjenje je zatvoreno za javnost, iako je Paravinja tražio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.