Počelo je, udari blizu Srbije VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 13:11

Počelo je, udari blizu Srbije VIDEO

Olujno nevreme praćeno jakim udarima vetra, koje je stiglo sa područja Hrvatske, zahvatilo je danas severozapadni deo Bosne i Hercegovine.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas ponovo može očekivati olujni vetar posebno na zapadu i severu BiH uz lokalne nepogode.

Veliko naoblačenje smanjilo je vidljivost na ulicama najvećeg grada Republike Srpske.

Na snimku se vidi da je neke delove grada pogodio i grad.

Sutra se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglo osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Crveni meteo-alarm je upaljen u Srbiji, a narandžasti u Hrvatskoj, jer meteorolozi za danas nakon visokih temperatura najavljuju veliku oluju.

"Ovo je haos, sva sam mokra. Od sunčanog neba do mraka u podne. Ajde što pada kiša, nego ovaj vetar nosi sve sa sobom", kaže čitateljka BL portala, koja se pita kako smo došli u situaciju da kao u američkim filmovima odbrojavamo trenutke do nove oluje.

Slovenačke vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje.

Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja "Večernji list".

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeo stabilizovati u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Banjaluci: Vetar lomio grane drveća, padao grad, a kasnije se očekuje i olujni vetar

Izvor: Danas, 25.Jul.2023

Jaka kiša i vetar pogodili su danas oko podneva Banjaluku.

Nastavak na Danas...

U BiH narandžasti meteoalarm: Od večeras se očekuju pljuskovi i olujni udari vetra, moguća manja evakuacija

Izvor: Danas, 25.Jul.2023

Federalni hidrometeorološki zavoda (FHMZ) izdao je narandžasti meteoalarm za danas i sutra zbog obilnih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vetra u BiH, piše Klix.

Nastavak na Danas...

KLEON PRAVI HAOS U GRČKOJ Prvo izdato upozorenje za ekstremno visoke temperature i požare, a zatim i za NEVREME koje će zahvatiti neka od omiljenih letovališta srpskih turista

Izvor: Blic, 26.Jul.2023, 10:01

Uz visoke temeprature zbog kojih je Grčka nacionalna hidrometeorološka služba za danas izdala upozorenje na opasnost od požara na 11 područja, u toku dana u delovima centralne Makedonije i Sporada, očekuje se i jako nevreme praćeno vetrom i kišom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.