Pobjeda: Napadač na Ambasadu SAD u Podgorici ostavio oproštajno pismo

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Feb.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobjeda: Napadač na Ambasadu SAD u Podgorici ostavio oproštajno pismo

Pretresom stana Dalibora Jaukovića koji je u četvrtak bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo, pronađena je oproštajna poruka, objavila je danas podgorička Pobjeda. U oporuci na šest strana, ispisanoj rukopisom, Jauković (43) moli porodicu i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi", i opisuje svoje lične i političke stavove, prenosi Pobjeda.

Policija utvrđuje motiv Jaukovićevog čina, a tužilaštvo je na osnovu dosadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istrage isključilo mogućnost da je reč o terorističkom napadu.

I Ambasada SAD je saopštila da "nema indicija da je napad deo neke produžene pretnje".

Policija Crne Gore zajedno sa istražiteljima američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) pokušava da otkrije da li je Jauković bio član neke organizacije.

Mediji navode da je Jauković živeo sa bratom i majkom u Podgorici i da je bio nezaposlen.

On je odlikovan Poveljom za učešće u ratu na Kosovu, tokom NATO bombardovanja 1999. godine, koju je potpisao predsednik tadašnje SR Jugoslavije.

Na objavama na društvenim mrežama je kritikovao NATO.

Jauković je rođen u Kraljevu i nije imao kriminalni dosije, potvrdili su u policiji.

On je u četvrtak pola sata posle ponoći bacio bombu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici i nakon toga na udaljenosti od 30 metara aktivirao drugu bombu i poginuo.

U napadu nije bilo povređenih i sem kratera u dvorištu nije bilo drugih oštećenja na imovini američkog diplomatsko-konzularnog predstavništva.

Policija je pojačala mere bezbednosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Crnoj Gori, a oko zgrade Ambasade SAD je pojačano njeno prisustvo. ;

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.