Pljačka veka u Kamerunu: Uhapšen bivši Pink panter, Crnogorac

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačka veka u Kamerunu: Uhapšen bivši "Pink panter", Crnogorac

Podgorica -- Podgoričanin Dalibor Bulatović uhapšen u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukradeni nakit i dragulji, vredni oko 800.000 $.

Crnogorske bezbednosne službe, kako list "Dan" saznaje, obaveštene su o hapšenju Bulatovića, koji je prema policijskim evidencijama nekada bio član ozloglašene kriminalne grupe "Pink Panter". Iz crnogorske policije se još uvek nisu oglašavali.

Pljačka u Kamerunu dogodila se ranije, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bulatović je uhapšen tek nakon brojnih veštačenja kojima su utvrđeni identiteti osumnjičenih. Kod njega su tada pronađena dokumenta na ime Dalibor Bulatović, koja su tamošnji istražitelji proverili.

Uhapšeni ima kriminalni dosije. Ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika. Prema podacima crnogorskih bezbednosnih službi, Bulatović je Podgoricu napustio 1996. godine.

Kriminalna grupa "Pink Panter" poznata je po razbojništvima koja je počinila u različitim zemljama sveta. Članovi ove ozloglašene bande potiču sa prostora bivše Jugoslavije, a medju njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije.

Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega članovi uigrane bande odnose plen vredan po nekoliko desetina i stotina hiljada evra. Zbog toga se nakon počinjene pljačke odmah utvrdjuje da li iza nje stoje pripadnici ove bande.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pljačka vijeka u Kamerunu: Uhapšen bivši "Pink panter", Crnogorac

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2019

PODGORICA - Podgoričanin Dalibor Bulatović uhapšen u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukradeni nakit i dragulji, vrijedni oko 800.000 dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.