Plenković o Vulinu: Volimo teatar, ali ne u svojoj kući

Izvor: RTS, 24.Apr.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković o Vulinu: Volimo teatar, ali ne u svojoj kući

Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je očekivao da će današnjem sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi na Brdu kod Kranja prisustvovati srpska premijerka Ana Brnabić. Srbiju je na sastanku predstavljala ministarka Jadranka Joksimović.
Upitan kakvu protivmeru Srbije očekuje zbog zabrane ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, Plenković kaže da ne zna kakva bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ta protivmera mogla biti.

"Doneli smo odluku o Vulinu jer smatramo da u odnosima dve države treba smanjivati tenzije i dati prostor konstruktivnom razgovoru. Kao vlada smo napravili važne iskorake u odnosima sa Srbijom. S obzirom na Vulina smo bili jasni i mogu reći: volimo teatar, ali ne u svojoj kući", ukazao je Plenković.
Sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, rekao je, nije razgovarao.
"Nismo razgovarali, samo smo se pozdravili. Nismo se doticali tema iz naših bilateralnih odnosa", istakao je Plenković odgovarajuć na pitanje da li je sa srpskom ministarkom Jadrankom Joksimović, koja je predstavljala Srbiju na tom skupu, razgovarao o otvorenim pitanjima između dve države.
Očekivao je, kaže, da će sastanku na Brdu kod Kranja prisustvovati predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković o kontramerama Srbije zbog Vulina: Volim teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući

Izvor: Blic, 24.Apr.2018

- S obzirom na Vulinove izjave mogu reći da volimo teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući - rekao je danas Andrej Plenković, premijer Hrvatske, upitan da prokomentariše srpske kontramere nakon hrvatske zabrane ulaska Aleksandru Vulinu.

Nastavak na Blic...

Vulin: Plenković režira tragediju u Jasenovcu

Izvor: RTS, 24.Apr.2018

Jedini teatar o kome bi hrvatski premijer Andreja Plenković trebalo da brine je ustaška tragedija koju njegova Vlada režira i prikazuje u Jasenovcu i koja je zgadila čitav antifašistički svet, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom izjave Plenkovića da, što se tiče Vulina,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.