Plenković: Tražićemo promenu trase auto-puta u BiH

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Tražićemo promenu trase auto-puta u BiH

Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promene planirane trase auto-puta od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je danas premijer Andrej Plenković Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promene planirane trase auto-puta od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je danas premijer Andrej Plenković. Promena trase će se, kako je rekao, tražiti da bi se izbeglo rušenje kuća hrvatskih povratnika u toj opštini u Reublici >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srpkoj i selima Garevac, Čardak Donji Kladari. Plenković je rekao da je ministar saobraćaja Oleg Butković nedavno imao kontakt s članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom na ovu temu, a angažovana je i Ambasada Hrvatske u BiH pa su obavljeni I dodatni politički i diplomatski kontaktio tom pitanju.PROČITAJTE JOŠ - Plenković: Spoljnu granicu EU štititi na najdaljoj lokaciji "Zainteresovani so da ne dođe do rušenja kuća Hrvata koji žive u Garevcu, Donjim Kladarima i Čardaku", rekao je Plenković, prenela je zagrebačka N1 tv.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Plenković: Tražićemo promjenu trase autoputa u RS

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2019, 01:07

ZAGREB - Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promjene planirane trase autoputa od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.