Plenković: Šešelj je veliki srpski problem, Dačić ne zna istoriju i ne prati igru!

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Šešelj je veliki srpski problem, Dačić ne zna istoriju i ne prati igru!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u intervjuu za RTL govorio je odnosima te zemlje sa Srbijom, te naveo da Beograd mora mnogo toga da uradi.

Na pitanje da li je predsednik hrvatskog Sabora dobro postupio napustivši Beograd posle incidenta u Skupštini Srbije, Plenković navodi da jeste i da se takve stvari ne dopuštaju.

Hrvatska je bila jako dobar domaćin Vučiću, tako nešto nije moglo da se dogodi“, rekao je on.

Na pitanje da li je razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, Plenković kaže da se nije čuo s njom.

“Nema potrebe nakon svih izjava od strane njihovog ministra, krajnje neprimernih, koje naše odnose vode nazad, a ne napred. Dalje – postupno. Relaksiraće se to. Hrvatska je članica EU i NATO, Srbija mora mnogo toga da napravi“, dodao je on.

FOTO: Ilustracija

Ipak naglašava da ne treba govoriti o blokadama, ali i da Srbija “pitanje Šešelja mora da reši sama sa sobom, a Ivica Dačić ne prati igru i ne zna istoriju“.

Da podsetimo, nakon incidenta u Skupštini Srbije u kojem je lider SRS gazio hrvatsku zastavu, hrvatska parlamentarna delegacija je prekinula posetu Beogradu. Premijerka Ana Brnabić je tvrdila da je zvala telefonom hrvatskog kolegu, ali da se on nije javio.

Nekoliko dana nakon toga srpskom ministru odbrane zabranjen je ulazak u Hrvatsku, na šta je Srbija odgovorila recipročnom merom.

U poslednjih nekoliko dana došlo je do razmene teških reči između hrvatskog premijera i sprskog ministra spoljnih poslova.

Plenković je uputio uvredljive reči na račun srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, rekavši mu da je poznat po tome da je neuspešan šlager pevač.

Ministar Dačić mu je odgovorio da ne znam da peva Lili Marlen ili Tompsonov ''za dom spremni", preporučivši Hrvatima da je bolje bilo da ste se zadržali na šlagerima.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: Nisam se čuo s Brnabić, Dačić ne zna istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2018

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da nije bilo potrebe da se čuje s premijerkom Srbije Anom Brnabić posle "krajnje neprimernih" izjava srpskih ministara, "koje naše odnose vode nazad, a ne napred", ali ocenjuje da će se odnosi dve zemlje "relaksirati"...Plenković je u intervjuu za RTL govorio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.