Plenković: A-HSP marginalna stranka, ne pridajemo im važnost

Izvor: RTS, 04.Sep.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: A-HSP marginalna stranka, ne pridajemo im važnost

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da će nastaviti da teži nalaženju rešenja za niz otvorenih pitanja sa Beogradom - od položaja hrvatske manjine u Srbiji, do pitanja nestalih i granica.
Plenković je rekao da predsedništvo i Nacionalno veće HDZ-a u potpunosti podržava rad Vlade oko rešavanja pitanja HOS-ove ploče u Jasenovcu na kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni", istakavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se po tom pitanju "trenutno radi na više scenarija".

Na pitanje novinara o srpskoj noti upućenoj zbog incidenta u Zagrebu, na skupu Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) ispred sedišta Srpskog nacionalnog veča (SNV), Plenković je ponovio da se radi o "marginalnoj i irelevantnoj stranci na hrvatskoj političkoj sceni kojoj su svojstveni takvi perfomansi", prenosi Hina.
"Ne želimo da im pridajemo važnost, a ako bude nužno, policija će preduzeti mere u skladu sa zakonskim propisima", dodao je hrvatski premijer.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Večernji": Ove sedmice rešenje za spornu ploču

Izvor: B92, 05.Sep.2017, 09:59

Zagreb -- Pitanje sporne spomen ploče HOS u Jasenovcu, na kojoj je uklesan ustaški poklič "za dom spremni", trebalo bi da bude rešeno do četvrtka naredne sedmice...Tako bar piše zagrebački "Večernji list", pozivajući se na izvore iz vladajuće HDZ. List takođe navodi i da je sporna ploče juče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.