Piroćanci tuže toplanu

Izvor: Press, 08.Dec.2010, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroćanci tuže toplanu

Žitelji naselja Centrala žale se da je grejanje sve gore, a da su im računi sve veći. Prete da će tužiti Gradsku toplanu ukoliko računi ne budu umanjeni za dane kad grejanja nije bilo Nekoliko hiljada korisnika daljinskog grejanja u Pirotu poslalo je protest Gradskoj toplani zbog lošeg grejanja. Oni navode da je uprkos stalnim povećanjima cena, grejanje u naselju Centrala iz godine u godinu sve gore.U pismu nezadovoljnih vlasnika čak 600 stanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u ovom delu grada, navodi se da će zbog loše situacije sa grejanjem pirotsku toplanu tužiti sudu ukoliko im računi za grejanje ne budu usklađeni sa kvalitetom grejanja.
Danima bez grejanja
- Tokom leta nije izvršen remont kotlarnice Centrala, pa je na samom početku grejne sezone odmah došlo do havarija. Nekoliko dana bili smo bez grejanja, smrzavali se, ali nam je i za to smrzavanje uredno isporučen račun. Godinama nije izvršen remont toplovodnih cevi, a reaguje se tek kada one počnu da pucaju. Ne poštuje se vreme početka i završetka grejanja. Svakoga dana greje se po četiri sata kraće nego što je propisano, ali se uprkos tome računi ne umanjuju. Tražimo da se računi umanje za iznos broja dana za koji ne dobijamo grejanje svakog meseca, kao i da se skine kamata na neplaćene račune koji su nerealni i da se konačno potrošačima polože računi kako bi plaćali onoliko koliko i dobiju - navodi se u pismu direktoru toplane Radovanu Nikoliću.
Penzioner Milorad Milošević koji dve decenije živi u zgradi u naselju Centrala kaže da su meštani ovog dela grada s razlogom ogorčeni.
Moraju da pale grejalice
- Do ovoga je moralo da dođe jer iz godine u godinu računi su sve veći, a kvalitet usluge je sve lošiji, tako da su ljudi ogorčeni na toplanu. Ja sam penzioner i često sam morao da palim grejalicu da bi dogrevao moju garsonjeru, a šta da kažu oni sa većim stanovima. Koliko oni struje utroše za dogrevanje. Ko će da nam nadoknadi te troškove. Ima dosta mladih bračnih parova sa malom decom koji su tek ugroženi - kaže Milošević.
Direktor „Gradske toplane" Radovan Nikolić osporava navode korisnika grejanja.
- Grejni dan traje od 6 do 22 sata. To je opštinska odluka i mi je strogo poštujemo. Vodimo računa i da temperatura u stanovima bude između 18 i 22 stepena. Proteklih dana povremena isključenja su se dešavala zbog visokih spoljnih temperatura koje su bile prave prolećne. Sve reklamacije korisnika odmah sagledavamo i na licu mesta šaljemo ekipu koja otklanja sve eventualne smetnje. Zatezne kamate se plaćaju kada se zakasni više od 25 dana sa plaćanjem računa i to važi za sve pojedince i firme. I mi kada zakasnimo iz bilo kojih razloga sa plaćanjem dobavljačima i oni nama zaračunavaju zateznu kamatu. Od ukupno 60 miliona dinara, koliko iznose dugovanja toplani za neplaćeno grejanje, više od 10 miliona otpada upravo na naselje Centrala - kaže Nikolić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.