Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet žrtava poplava u Rumuniji

Bukurešt -- Pet osoba poginulo u poslednja 24 sata u Rumuniji u velikim poplava u kojima ima i nestalih.

Najviše su pogođene četiri županije u oblasti Moldova, na jugoistoku zemlje, a najteže su prošle županije Vrančea i Galaci. Grad Tekuči u županiji Galaci je praktično pod vodom. Pripadnici policije i vojske su tokom noći evakuisali 200 ljudi, a na stotine kuća u županiji Vrančea je izolovano.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvadratni metar palo je i 125 litara vode.

Nekoliko naselja je ostalo bez struje i pijaće vode.

Premijer Kalin Popesku Taričeanu je u obilasku Tekučija, a odustao je od posete gradu Sibiua, gde je danas trebalo da se obrati Evropskom ekumenskom skupu i sastane s predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.