Pet žrtava nevremena u Sloveniji

Izvor: Politika, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet žrtava nevremena u Sloveniji

Ljubljana – U jakom nevremenu koje je juče pogodilo istočnu i zapadnu Sloveniju poginulo je, prema poslednjim informacijama, troje ljudi, a dva lica su nestala.

U Zalogu kod Cerklja je, ispumpavajući vodu, od strujnog udara poginuo 31-godišnji dobrovoljni vatrogasac iz Cerklja.

Od posledica nevremena poginula su i dva lica u Podgorju kod Letuša, a u Železniku su nestale dve osobe, dok je jedna majka sa dvoje dece pronađena.

Sa svih područja pogođenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nevremenom javljeno je o materijalnoj šteti na stambenim objektima, automobilima i putevima, a otežano je i snabdevanje pitkom vodom.

Prema poslednjim podacima, nivo reke Sore, koja je juče narasla za dva metra i poplavila put Bled – Bohinj, i drugih reka je u opadanju. Za procenu štete izazvane nevremenom još je rano, ali je sigurno da će biti ogromna.

U Železniku, koji je najviše stradao, počelo je osposobljavanje putne infrastrukture kako bi se omogućio pristup do brojnih kuća koje su još odsečene od sveta. U akciji učestvuje više od 300 vatrogasaca, 150 vojnika i 40 policajaca.

Na tom području je poplavljeno više od 350 kuća i drugih objekata, a oko 3.000 ljudi je bez pitke vode. Na ugroženim područjima nevreme je lomilo drveće i oštetilo električnu mrežu.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.